Relevans
ENERGY-LASER 500 PRO ENERGY-LASER 500 PRO
EL500
 
DKK 12.498,75 / STK inkl. moms
DKK 9.999,00 ekskl. moms
ENERGY LASER 400 ENERGY LASER 400
EL400
 
DKK 8.975,00 / STK inkl. moms
DKK 7.180,00 ekskl. moms
ENERGY-LASER 2000 PRO ENERGY-LASER 2000 PRO
EL2000
 
DKK 27.700,00 / STK inkl. moms
DKK 22.160,00 ekskl. moms
Viser 1 til 3 af 3

Laserterapi for Fysioterapeuter og hjemmebrug: Opgrader din behandling med Energy Laser

Opdag hvordan Energy Laser transformerer den terapeutiske verden med vores avancerede serie af håndholdte lasere til ikke-invasiv behandling af sår, smerte, og acceleration af kroppens naturlige helingsproces. Specialiseret i kontinuerlige wave (CW) lasere, tilbyder vi en unik kombination af innovation og effektivitet, specielt designet for både fysioterapeuter og private brugere.

Energy Laser: Banebrydende teknologi i laserterapi

Vores håndholdte laser serie består af fem lasere, anerkendt som de mindste i laser klasse 3B på globalt plan. Designet med henblik på ergonomi og brugervenlighed, sætter disse lasere en ny standard inden for LLLT (Low-Level Laser Therapy) og PBM (Photobiomodulation) teknologi. Med to lasere i en tillidsvækkende blå farve til hjemmebrug og tre lasere i en energigivende rød farve til professionelle, herunder fysioterapeuter, tilbyder Energy Laser alsidige løsninger til forskellige behov.

Egenskaber der gør en forskel

  • Elegant ergonomisk design: Vores lasere er ikke kun funktionelle men også æstetisk tiltalende, hvilket gør dem til et perfekt tilskud til enhver praksis eller hjemmebehandling.
  • Materialer af høj kvalitet: Vi garanterer en lang levetid for alle vores produkter takket være brugen af premium materialer i design og konstruktion.
  • Lithium batterier: Med de medfølgende lithium batterier sikres en lang behandlingstid og hurtig genopladning, med mulighed for køb af ekstra batterier.
  • Bluetooth-funktionalitet: Vores "Professional" serie er udstyret med Bluetooth, som arbejder sammen med en app til at justere bølgelængde og behandlingstid, hvilket maksimerer effektiviteten af hver session.

Fordele ved Energy Laser's LLLT/PBM-lasere

  • Ikke-invasiv behandling: Tilbyd dine klienter en smertefri behandlingsmetode, der fremskynder helingsprocessen uden bivirkninger.
  • Fleksibilitet i behandlingen: Med lasere designet for både fysioterapeuter og privat brug, tilbyder Energy Laser løsninger, der passer til enhver situation.
  • Innovativ teknologi: Vores avancerede lasere repræsenterer det ypperste inden for LLLT/PBM-teknologi, hvilket sikrer effektive resultater.

Tag skridtet mod fremtidens terapi

Med Energy Laser får du adgang til den nyeste teknologi inden for laserterapi, der kan forvandle din praksis og tilbyde dine klienter eller dig selv den bedste behandling. Vores håndholdte lasere er ikke blot et værktøj, men en investering i fremtidens sundhedspleje.

Tag skridtet i dag og integrer kraften fra Energy Laser i din behandlingspraksis eller personlige sundhedsrutine.

FAQ - Om laserterapi

Behandling med laser

LASER (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) refererer til en intensivt koncentreret lysstråle, der er forstærket gennem stimuleret emission. Dette laserlys adskiller sig fra andet lys ved sine særlige fysiske kvaliteter, såsom kohærens og monokromatisitet, hvilket gør det særligt effektivt til smertereduktion og fremme af heling sammenlignet med andre lyskilder. Laserterapi, også kendt som Low Level Laser Therapy (LLLT) eller det teknisk mere præcise Photobiomodulation (PBM), anvender lavenergi lys til behandling af skader og læsioner for at fremme helingsprocessen og mindske smerte. Denne form for behandling er effektiv til at accelerere vævsheling, mindsker inflammation og tilbyder smertelindring.

Forskning har vist, at LLLT/PBM tilbyder overlegne helbredende og smertelindrende effekter sammenlignet med andre elektroterapeutiske behandlinger, såsom ultralyd, især ved kroniske lidelser og i de indledende faser af akutte skader. LLLT/PBM tilbyder en ikke-invasiv og medicinfri behandlingsmetode for muskler, sener, ligamenter, bindevæv, knogler, nerver og hud.

Denne behandlingsform åbner op for nye muligheder inden for fysioterapi ved at tilbyde en effektiv løsning til smertehåndtering og acceleration af helingsprocesser uden brug af medicin.

Sikkerhedsaspekter ved brugen af lasterterapi

Lasere leveret af Energy Laser A/S er sikre, fri for medikamenter og er ikke-indgribende i deres anvendelse. Det er dog vigtigt at huske, at alle lasere udsender lys af høj intensitet, hvilket betyder, at direkte eksponering mod øjnene skal undgås for enhver pris. Det er essentielt at følge vejledningerne fra producenten nøje og være fuldt opmærksom på eventuelle kontraindikationer. Vi anbefaler stærkt, at du gennemgår brugervejledningen grundigt, før du tager laseren i brug. Anvendelsen af laserapparatet bør undgås på områder med neoplastisk væv. Det anbefales også, at gravide kvinder ikke modtager laserbehandling direkte på underlivet, som en ekstra sikkerhedsforanstaltning.

Denne vejledning sikrer, at I som fysioterapeuter kan benytte laserteknologien fra Energy Laser A/S på den sikreste og mest effektive måde, til gavn for jeres patienter.

Hvordan beskyttes mine øjne, når jeg arbejder med laseren?

Lasernes klassificering angiver nødvendige forholdsregler for at beskytte både brugere og andre mod potentielle risici ved eksponering for laserlyset, som inkluderer risikoen for øjen- og hudskader. Lasere med en effekt, der overstiger 3R (5 mW) men ikke 500 mW, falder under kategorien Klasse 3B lasere.

Eksponering for Klasse 3B laserstråler kan forårsage øjenskader og potentielt hudskader, hvilket gør brug af øjenbeskyttelse afgørende ved risiko for direkte eksponering mod øjnene.

Til sammenligning indikerer en elpæres wattforbrug dens samlede energiforbrug, hvor en 60 W elpære kun udsender 1-2W af synligt lys, og resten omdannes til varme og usynligt infrarødt lys. Ved en meters afstand vil en elpæres lysenergi, som når en persons pupil, være en milliontedel af dens totale energi. I modsætning hertil vil en kollimeret laserstråle ramme øjet med hele dens lysenergi, selv fra store afstande, mens en divergent laserstråle ved 1 meters afstand rammer øjet med omkring 0,1% af sin lysenergi. Risikoen for øjenskade fra laserlyset er primært afhængig af strålens parallelitet og dens diameter.

Som konklusion, ved brug af en Klasse 3B laser, er øjenbeskyttelse ikke nødvendigt for behandleren, såfremt der ikke er direkte udsyn til laserlyset. Patienten skal dog altid beskyttes med øjenbeskyttelse, hvis der er den mindste risiko for direkte eksponering. For lasere i Klasse 4 er brugen af beskyttelsesbriller obligatorisk for alle involverede.

Er der en risiko for vævsskader såsom forbrændinger eller overophedning ved brug af LLLT/PBM-behandling?

Nej, lasere fra Energy Laser, der har en maksimal effekt på 500 mW, klassificeres som Klasse 3B lasere. Disse lasere er generelt sikre og udgør ingen fare ved korrekt brug. Brug af disse lasere kan medføre en lokal varmefornemmelse i det behandlede væv som følge af øget blodcirkulation, hvilket er en normal reaktion.

Lasere med en effekt på over 500 mW falder ind under kategorien Klasse 4 lasere. Disse kræver særlige sikkerhedsforanstaltninger og korrekt håndtering for at undgå risiko for alvorlige forbrændinger i hud og væv. Det er afgørende for fysioterapeuter at følge de relevante sikkerhedsinstruktioner nøje ved anvendelse af Klasse 4 lasere for at sikre både patientens og terapeutens sikkerhed.

Er en laser nødvendig? Overvejelser ved brug af monokromatisk ikke-kohærent lys.

Monokromatisk, ikke-kohærent lys fra kilder som LED'er kan være effektivt til behandling af overfladiske vævslæsioner, såsom sår. I sammenlignende forskning har lasere dog demonstreret en højere effektivitet end disse ikke-kohærente, monokromatiske lyskilder, særligt ved behandling af dybere vævsskader. Denne forskel i effektivitet understreger vigtigheden af at vælge den rette lyskilde baseret på vævets dybde og den specifikke behandlingssituation, som fysioterapeuter står overfor.

Videnskabelig dokumentation for LLLT/PBM: Hvad siger forskningen?

Siden metoden først blev afprøvet på forsøgsdyr i slutningen af 1960'erne, er der blevet offentliggjort over 2500 studier, hvoraf mange er celle- og dyreforsøg, mens en betydelig andel er kliniske undersøgelser, herunder 145 dobbeltblinde studier. I disse studier er hverken terapeuten, patienten, eller forskeren klar over, om der anvendes en ægte laser eller en placebolaser, hvilket eliminerer den subjektive faktor i terapien.

Af de 145 dobbeltblinde studier viser 105 positive resultater, hvilket indikerer en effektiv virkning af laserbehandling, mens mere end en tredjedel viser ingen signifikant effekt. Forskning siden 1960'erne har understreget, at forskellige bølgelængder har forskellige effekter, blandt andet på grund af varierende indtrængningsdybder, og at en passende dosis er nødvendig for en terapeutisk effekt. Dette kræver tilpassede behandlingsmetoder baseret på de specifikke biologiske forhold.

De studier, der har rapporteret negative resultater, synes ofte at være begrænset af en mangel på dybdegående kendskab til laserterapi, som kan ses i anvendelsen af for lave doser, forkerte dosisberegninger, eller fejlagtige behandlingsteknikker. Nogle af de negative resultater er dog velbegrundede og understreger, at ikke alle tilstande kan behandles med laser, eller at de anvendte bølgelængder og doser simpelthen ikke var effektive.

Med dette omfattende forskningsfundament kan vi med sikkerhed fastslå, at laserterapi har et solidt videnskabeligt grundlag, der retfærdiggør dets accept som en medicinsk behandlingsform. På grund af behandlingens kompleksitet er der dog stadig behov for yderligere forskning for at fastslå de mest effektive doser og behandlingsteknikker.

Kilde: http://www.slms.org/artikel1.htm

Potentielle kontraindikationer ved brug af laserterapi.

Antallet af mulige anvendelser for laserterapi er omfattende, men som med enhver behandlingsform, inklusivt terapi og medicinering, er der visse kontraindikationer og forholdsregler, der kræver faglig opmærksomhed for at minimere risikoen for uønskede bivirkninger. Det er vigtigt for fysioterapeuter at gøre sig bekendt med disse for at sikre patienternes sikkerhed og velvære.

Tidligere litteratur om laserterapi kan indeholde nævnte kontraindikationer for brugen af laserbehandling. I realiteten findes der ingen absolutte kontraindikationer for brugen af LLLT/PBM, men snarere relative kontraindikationer og forbehold, der bør tages ud fra almindelig sund fornuft. Den primære og absolutte regel er at undgå direkte eksponering af laserlys mod øjnene.

Vi anbefaler, at du konsulterer afsnittet om lasersikkerhed for en grundig gennemgang af anbefalede forholdsregler og opmærksomhedspunkter i forbindelse med laserterapi, for at sikre en sikker og effektiv behandling for dine patienter.

Effekter af for høj dosis på vævet i medicinske behandlinger.

Det er muligt at støde på en situation, hvor biostimuleringseffekten er reduceret, eller resultatet ikke lever op til det optimale. Dette kunne medføre, at helingsprocessen for eksempelvis et sår forlænges ud over den forventede tidsramme. Det er dog vigtigt at notere, at anvendelsen af meget høje doser på sundt væv generelt ikke vil forårsage skade.

Erfaring og garanti med ENERGY LASER hos PROcare

ENERGY LASER er resultatet af mere end 20 års erfaring inden for professionelt medicinsk udstyr. Når du vælger at anskaffe en ENERGY LASER hos PROcare, får du også hele 3 års garanti på produktet uden ekstra omkostninger. Din sikkerhed og tryghed er vores prioritet.

 

 

Bestsellers in Laserterapi til behandling